Sunday, October 21, 2012

makan oat la weyyy !!!

well. hello there. lamaaaaa gila x tulis apa2 kat sini.. blog ni sbnanye mcm digital diary la eh? eh ad ke digital diary? haha.

soooooooo.... aku? aku bse la..x gemok2.. haaa bile nak gemok nye entah lah!
nanti la kot da kawen.. kalo ad rezeki gemok la.. aku pun xtaw kenape lepas kwen bru nak gemok2. xpaham mak! :/

hmm.. baru2 ni my baby mona.. sakit lagi.. aritu da tuka lever cable ke mnde tah namenye... term2 kete ni bukannye aku taw sgt.. haha. so tuka la mnde tu.. smpai xleh nak msuk gear.. sbb auto kan so mcm lekat.. rupenye mnde tu PUTUS. haaa. pastu sume la mcm.. eh ape ke ganas sgt bwk kete xpenah2 nye org len jd mcm ni.. haha . aku punye la bsopan santun bwk kete smpai kalo leh nak bwk kete tu.. lalu dpn macik2 nk tunduk2 rsenye.. tahap mcm tu pnye sopan.. haha. ye sgtt la kau kan :p

kemudian selang 3 bulan pastu.. mcm jd smula. aku ingat salah aku g park kat bukit2.. last time aku park bukit aku letak P. pdahal org kate kene letak N.. nanti die stuck.. wuuuu mak x tahuuu ituu T_T
pastu pas jd lagi.. aku ajak la kekaseh teman antakan g bengkel.. kia specialist katenye.. haha seloknye gune pkataan kekaseh.. nak g cite anta kete je pun.. bukan g makan2 renung mata tewww :p

eh tp manes jugak sbenanye cite aku ni.. saba ye saba.

so that day.. i drove yan afiah's.. *kokkyannn terime kaseh ye bg pinjam kete awok. isk* then sayang drove mine. *sayang dah. abes lah tulisan kali ni x memikirkan masyarakat dah XD*

then kami nak dekat smpai da aritu kat kia tu.. kemudian mona x mmpu lagi begerak.. gear sume leh tuka2 tu tp die xnak msuk.. sume mcm N je.. wpon di D ttap mcm kat N. apetah lagi R.. sameww jeee sumewww. mencik. pastu kan mcm x begerak la.. pegun la si mona tgh2 jalan y bz itew.

aku da slamat da mmbwak kete yan smpai dpan kia.. then syg called me kata mona x leh gerak n sume pun mcm nak bgaduh sbb tgh pns then aku xtaw nak watpe.. kia peeps x mmbntu sbb they said that they can't do anything to help kalau si mona masuk gear ape2 pun x nak gerak.cis awk ni kia. awk tahu taak! hurm. then suruh i called my own insurance ape tah tu untuk tow truck. syg kate xnak sbb syg duit mcm x worth sbb kia sudah depan mata.. aku xtaw nak buat ape.. then he said dtg kat die now.. mybe nak kene tolak kete tu.. ketepi...

then..bejalan la aku melintas jalan2 y bz saorang diri.. weh siyes la bapok la takutnye.. sbb aku ni bukan nye reti sgt mlintas jalan.. pesen keliru sorg2 nak g mana. haa cmtu lah. pastu jalan la tgh2.. kat dvider tu.. menuju ke syg... syg sudah duduk sperti org frust bcinta.. eh ke sdg? ;p

pastu call sana sini.. kbtulan kwn2 die sume g class.. tetapii. naseb sgt baek kerane kwn die y hebat sal kete ni ad kat sh alam n bile ckp ke kete aku rosak.. terus dgn bgaya ckp. "ok xpe. aku dtg" ohhh savior sgt awk! kmudian laki2 pegi la menolak mona ketepi.. nak djadikan rezeki.. dua org kwn syg lalu nek moto n tnmpak syg then dorg patah balik sbb nak tolong.. ohhh manesss uols2 ni! :')

kemudian bjaya lah bwk ke kia tu.. stelah ditolak tambah.. dah diagnosed sume kenape dgn mona.. so terbanglah rm4500 abah ku. sedih sgt sbb entah lah.. mcm anak y sakit. bajet keibuan dah ni.. aku da x pk da cmne nak g kelas ke ape pasni.. cume nak die sehat mcm dlu je.. :'(

so to mona, get well soon syg. mommy michiyu :'(
and to my syg , thank you soooo much sbb act so manly dan tidak mnggalkan ku tekapai2 sbb kalo x buat ape2 aritu.. sy pk smula la cmne kite ni. haha . jk jk. xlah. sy tahu awk sgt responsible . tu sbb  i chuss yuu . ihikihikk.


cepat ramai2. sila doakan mona cepat sehat ye :')




heartheart


2 comments:

i.me and myself said...

wish u n syg kawen la kan, d samping mendoa kan mona sehat. x kawen tu ugi, hahahaha...=)

Siti said...

'patah kaki' woo..siannya.smoga semuanya cpt ok.